Engelska

Carina Seth Andersson

Carina Seth Andersson

Lilla Galleriet 13 juli - 28 augusti

Ett spel, ett rutsystem med speljäser i mörkt nästan svart glas. Flakonger, vaser, burkar. Olika uttryck men tillsammans bildar de en enhet.

Mitt under pågående herrtennisvecka sker ett annat sorts spel på designgalleriet Nivå125Båstad. Torsdagen den 13 juli är det vernissage för Carina Seth Anderssons utställning ”Play” i lilla galleriet.

Konst-och bruksglas förknippas oftast som klarglas eller till viss mån i infärgat glas i avmätta eller färgglada toner. Det har Carina Seth Andersson arbetat med tidigare. Men nu blir det motsatsen; mörkt, rökfärgat, ja nästan svarttonat glas i olika bruksformer. Formerna är lika de Carina Seth Andersson har visat tidigare, men det nästan svarta glaset har gett objekten en mer grafisk form. Ja, de framstår nästan som ett japanskt tuschtecken. Och mycket riktigt har en viss del av utställningen nyligen visats i Kyoto och Tokyo i Japan, men i utställningen i Båstad presenteras de på ett nytt sätt.

Och vad passar bättre i den svenska tennismetropolen än att presentera det som ett spel på en spelplan? Olika objekt i olika rutor, likt pjäserna i ett spel. Nästan samtliga pjäser i svart men där några vita har smugit sig in. Flakonger, flaskor, burkar och skålar. Olika i sina uttryck, men tillsammans bildar de en sorts enhet, en form av ett spel med få regler. Men vem tar hem spelet uppe på åsen?

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in