Engelska

Ulf Nordfjell

Ulf Nordfjell

Stora Galleriet 1 maj - 11 juli

En månad tidigare än vanligt öppnar årets första utställning på Nivå125Båstad.

I stora galleriet byggs ett inspirerande trädgårdsrum, där nya planteringskärl, bänkar, spaljéer och pergolor presenteras. Produkter designade av Ulf Nordfjell och Nordfjellcollection för det privata och officiella trädgårdsrummet.

Det är inte bara högsta kvalitet på de nya och svensktilverkade trädgårdsobjekten, där senaste teknik möter handens verk. De är dessutom skapade för ett kallt nordiskt klimat, där vanliga planteringskärl lätt fryser sönder. Kärlens rena och vackra design får växternas olika former och nyanser ytterligare att framhävas. Ulf Nordfjell som i grunden är biolog och på vägen till landskapsarkitekt även arbetat som keramiker, vann 2009 på Chelsea Flower Show den prestigefulla utmärkelsen best-in-show och guldmedalj för sin idéträdgård ”The Daily Telegraph Garden”. Chelsea Flower Show är världens mest exklusiva trädgårdsutställning som varje år hålls i London.

Ulf Nordfjells monter på Nordiska Trädgårdar på Älvsjömässan i Stockholm 2010, blev vald till ”Best in Show”, han gjorde det svenska bidraget på nyligen avslutade Floraien Show i belgiska Gent, färdigställer Linnéträdgården i Växjö och snart även en ny trädgårdsinstallation på Millesgården utanför Stockholm. 

– Ulf Nordfjell är en mycket bokad trädgårdsdesigner och inspiratör med ett världsrykte. Vi är därför extra stolta att kunna presentera hans produkter, säger Lars-Åke Hanssonutställningsansvarig på Nivå125Båstad.

Ulf Nordfjell har tidigare arbetat i Båstad då han 2001 presenterade en utvecklingsplan för Norrvikens Trädgårdar, och verkade även där som konstnärlig ledare under åren 2002 och 2003.

 

 

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in