Engelska

Birgitta Watz

Birgitta Watz

19 juli - 31 augusti 2005

Birgitta Watz - Watz up!

Det är dags för sommarens andra stora utställning på designgalleriet Nivå125Båstad.

Birgitta Watz arbetar i många material och uttrycksformer. Glas, lera, böcker, målningar, skulpturer, tusch och textil är bara några material som hon genom åren provat sina uttrycksformer på.

– Jag ser mitt konstnärskap som ett ständigt experimenterande, det ger nerv och livskraft åt konsten, säger Birgitta Watz. Jag arbetar gärna i olika material och växlar i uttrycksformer. Det är viktigt att växla tempo och skapa lugn omkring sig ibland. Pauserna och tomrummet är det viktigaste i konsten. Pauserna skapar utrymme för kreativitet och lösningar av problem. Kreativitet handlar om problemlösning

 

”…musik utan paus

vågor utan vågdalar

otänkbara”.

Så skriver Birgitta Watz i sin bok Body Poetry. Musik, natur och mat är några av hennes inspirationskällorlika väl som hon kan hämta inspiration av precis vad som helst.

Watz Up! hoppas hon ska vara lite uppkäftig och bland annat visar hon ”Black dinner”, en måltid med tallrikar, skålar och olika bruksföremål helt i svart.

– Svart samlar, maten står ut bättre, säger Birgitta Watz, de flesta råvaror ligger i det varma färgspektrat och på svart blir de merenergirika.

Utställningen Watz up! pågår mellan den 19 juli och 31augusti.

 

Birgitta Watz är representerad hos bland annat Nationalmuseum, Röhsska Museet samt Kulturen i Lund. Hennes alster har även visats i New York Chicago och Paris. Hon har under åren arbetat som formgivare hos bland andra Rörstrand, glasbruken Lindshammar, Pukeberg, Bergdala och Reijmyre. Hon är sedan 2001 professor i måltidskunskap – med fokus på konst och design – vid institutionen för restaurang- och måltidskunskap vid Örebrouniversitet på halvtid. För övrigt arbetar hon intensivt vidare i ateljén i Värtahamnen i Stockholm, mest aktuellt med textilkollektion och som alltid med sina handgjorda bruksföremål i stengods .

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in