Engelska

Livstycket

Livstycket

Lilla galleriet 2 juni - 15 juli 2012

Livstycket – Design with Purpose

På Nivå125Båstad visas under tiden 2 juni – 15 juli delar av två decenniers stora produktion från föreningen Livstycket. Med exempelvis arabisk form och färgskala i mönster kombineras svenska traditioner. Resultatet blir fantasifulla mönster på tyger som i sin tur omvandlas till kuddar, brickor och väskor. Och som en extra touch får en del av objekten några personligt gjorda broderier och blir därmed unika.

20-årsjubilerande föreningen Livstycket, i Tensta utanför Stockholm, har under de gångna två decennierna tagit sig an uppgiften med invandrade kvinnor som varken kan läsa eller skriva. Livstyckets grundare Birgitta Notlöf – med en bakgrund i både pedagogik och kulturvetenskap – insåg möjligheten att med kombinationen handarbete och språkundervisning kunna locka till sig denna grupp och samtidigt fåkvinnorna att ta till sig språkkunskaperna för att därefter enklare och meduppbyggt självförtroende ta sig vidare ut i samhället.

Att kunna läsa och skriva är grundläggande för att ha en plats i dagens samhälle. Något som förfödda och boende i Sverige är en självklarhet. Eller som Birgitta Notlöf säger; Orden nål, sax och tack är just bara ord tills de får en innebörd.

 

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in