Engelska

Returdesign

Returdesign

Stora galleriet 31 maj - 13 juli 2008

Den senaste tiden har ett ökat miljömedvetande vuxit fram i Sverige. Men redan i åratal har vi sopsorterat olika material i olika behållare. Vad händer med det insamlade? Hur tas det tillvara? Vad kan man göra av det? Och vad gör man av allt överskottsmaterial som blir över vid storskalig industriproduktion?

Unga designers är ofta tidigt ute och känner av tendenser för nya material och former. Därför är det extra roligt att kunna visa ett antal unika objekt – smycken, glas, metall – som helt och hållet utgår från returmaterial eller återanvänt material.

En designer arbetar med gamla slipsar. En annan med returnerade pet-flaskor. Och en tredje med gamla läskedrycksburkar. Och vad blir slutresultaten? Jo, väskor, lampor och askar. Det är bara några av de exempel på samtida design som visas påNivå125Båstad under försommaren.

Några andra objekt på utställningen är Pernilla Sylwans uppmärksammade unika armband ”scart”, uppbyggt av förgyllda scartkontakter. Ett smycke som vann Designforums första pris i november 2007. Direkt från Möbelmässan i Milano kommer WISDesigns fåtölj Vanity med klädsel av gamla skinnjackor.

I utställningen visas objekt av följande formgivare: Jonas Torstensson, Pernilla Sylwan, Tobias Birgersson, Tanja Malo, Mats Hansén, Eva Hagman, Maria Lewis, Mårten Lindqvist, WIS Design (Lisa Widén och Anna Irinarchos), Mårten Cyrén, Sergej Gerasimenko, Alex Turner, Vinylia, Frank O Geary, Tord Boontje samt designgruppen Defyra.

Dessutom visas industritillverkade produkter, baserade helt på återanvänt material i exempelvis gummi, papper, aluminium och returglas.

 

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in