Engelska

En avig, en rät

En avig, en rät

Lilla galleriet 29 juli - 31 augusti 2009

”En avig, en rät”. En presentation av stickat och virkat i många olika former. Vad sägs om tillexempel några objekt i skulpturstickning, en virkad pall eller en helt ny svensk klädkollektion baserad på den traditionella Lovikka-vanten. Eller den nordiska lampproducenten vars nya led-belsyning kläs med ett stickat fodral.

Ja, just nu pågår en trend när det gäller stickat och virkat. Till och med de stora modehusen i Paris använde sig av den tekniken i senaste säsongens kollektioner. Och guerilla-knitting är en fri konstform som förekommer på offentliga platserrunt om i Sverige. Kanske till och med i Båstad!                                                                                                                                                      

Inspiration kommer det i alla fall inte att saknas när ett tiotal formgivare visar sina former av stickat eller virkat. Här kan du se stickade och virkade plagg samt objekt av Vivanne Edorson, Karin Gustavsson, Elin Orman, Pernilla Svenre, Theresa Widjeskog, Knitsby the metre (MargotBarolo och Ulrika Mårtensson), Frosta Design (Catharina Bodin och Anna WallinHallgren), Northern Lighting samt delar av den helt nya svenska klädkollektionen Hearts of Lovikka (Sofia Hagelin och Anna Fornek Bergström).

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in