Engelska

Folkform

Folkform

Lilla Galleriet 18 juni - 21 augusti 2016

"Now You Are at the Beginning, Again"

Vi har sett dem i inredningsmagasinen, hos Svenskt Tenn i Stockholm och nu senast på kvalitetsauktionerna; skåpen av masonit. Formgivarna bakom skåpen – Anna Holmquist och Chandra Ahlsell träffades när dom gick på Konstfack, och bildade konst- och designduon Folkform 2005. Redan från början blev deras nytolkningar av material och möbler omtalade både i Sverige och utomlands.

Anna och Chandra fick 2011 tillgång till överskottsmaterial på Sveriges sista masonitfabrik och fick även tillfälle att skapa nya mönster genom att pressa in växter i masoniten, innan fabriken lades ned. Ängelholmsbaserade möbelsnickaren Jonas Fjellman tillverkade därefter ett antal skåp efter Folkforms ritningar och skåpen premiärvisades i en uppmärksammad utställning på Firma Svenskt Tenn i Stockholm.

Masonitskåpen är bara en del av det Folkform designat. Ljusstaken Collage för Skultuna och lampan Skyline för Örsjö är ytterligare några av de produkter som arbetats fram på kontoret på Södermalm i Stockholm.I samband med årets Möbelmässa i februari presenterades ett antal nytolkningar av den klassiska boksnurran. En mindre att placera på bordet vid läsfåtöljen eller vid sängen för favoritböckerna, samt några större för läshörnet. Samtliga boksnurror – som tillverkas i limiterade upplagor – är naturligtvis utförda i samma material- och detaljprecision som tidigare produkter av Folkforms hand.

Vi är därför stolta över att kunna visa Folksforms senaste objekt och även delar av deras tidigare produktion i utställningen ”Now You Are at the Beginning, Again” på Designgalleriet Nivå125Båstad. Utställningen pågår under perioden 18 juni till och med 21 augusti.

Nivå 125 Båstad, Finnsbovägen 277, 269 96 Båstad,
Telefon: 0431-706 96, E-post: info@niva125.se

© 2011 Nivå125 Båstad » Logga in